De avonturen van Ankie & Maaike op Aruba!!!

Update

Hoi allemaal!

Wat een leuke reacties hebben we totnu toe gekregen. Errug leuk om te lezen allemaal. Keep them coming!!

Inmiddel zijn we al lichtelijk ingeburgerd (Maaike overweegt al om niet meer terug te gaan naar NL). We verblijven dus in een of andere ghetto wijk, waar we onze auto achter slot en grendel moeten zetten, anders schijnt de hele auto gesloopt te worden en blijft alleen het karkas over. Gelukkig hebben we een hele aardige, lees irritante huisbaas (man van de verloskundige, wonen naast ons) die ons constant wijst op het parkeren van de auto. Overdag mag ie namelijk wel op de stoep voor het huis staan, maar dan zo in het zicht, zodat Leslie (man van VK) zicht op de auto heeft. (Filmpje volgt nog...waar we hemvoor de gek houden).Die zit namelijk de hele dag voor het raam naar onze auto te kijken. hahahah.

Laughing
En zo heeft ie elke dag wel wat op onze manier van parkeren aan te merken of over andere dingen. Wij vinden het wel grappig, maar nogal annoying.

We hebben inmiddels ook de diensttelefoon meegekregen. Echter als we spaanse mensen aan de telefoon hebben, moeten we in het spaans een ander nummer geven. Try that als je nog nooit spaans hebt gesproken. Gelukkig heeft Leslie het ons geleerd en hebben we hem stiekem opgenomen op camera. (zie dus filmpje) zodat we altijd nog even terug kunnen horen hoe je ook alweer dat nummer in het Spaans zegt. Erg handig. Alleen vergaat het opnemen ook enige moeite.

Je neemt op met Bon Dia (= hallo), maar Maaike neemt liever op met Bon bini (=welkom) . Die vind bon dia nogal lastig te onthouden. hahah

Tongue out

De verloskunde hier is ... tjaaaa wat zullen we zeggen.... eh.. anders!! Ja anders! De kraamvisites worden gedaan door de praktijkassistentes (2) en tevens doen zijde helft van de controle voor de verlosundige (bloeddruk, wegen etc. intake...etc) . Spreekuur is hier elke dag vanaf half 9 en dan komt ook iedereen direct binnen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Meestal ben je dan rond half 10-10 uur weer klaar. Aangezien een controle maar 5 minuten duurt ofzo. Beetje kletsen,Buikje voelen en hartttonen luisteren. en weer klaar.

In totaal hebbenze 153!!! inschrijvingen per jaar en dat doen ze met z'n tweeen en hebben 2 praktijkassistentes en er komt binnenkort een 3e maatbij. Tja waar dat allemaal vanuit kan...keine ahnung!! Echt overspannen wordt je hier dus niet. Misschien een tip voor alonze verloskundige docenten op de opleiding. ahahahahahah

Als iemand in partu is, gaan ze naar het ziekenhuis en het ziekenhuis belt ons dan als we moeten komen. Alle patienten die voor een consult a terme gaan of worden verwezen krijgen na een uurtje inleiding een sectio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Keizersnede voor de leken onder ons.

Te bizar voor woorden. Meer details daarover moeten we nog achterhalen.

Toen we de eerste dag hier begonnen kregen we te horen dat er 20 a terme stonden voor de maand juni!! Kut dachten we!!! Moeten we nog werken hier o ook!! Pfff... maar na onze 1e dag te hebben gewerkt (1 uurtje) hadden we nog maar 18 a termen(1 ivm meconiumhoudend vruchtwater, welke dus een sectio is geworden en 1 ivm positieve Osborne bij 36 weken en gisteren 38 weken c bibi maar toch ingestuurd (moest van onze bazin Correa) en dus ook een sectio geworden!!! ) hahaha nog maar 18 in te sturen!!!!!

Voor de rest beginnen we nu een beetje te wennen aan het warme weer hier, al is het nog bewolkt elke dag. Dus we wcahten met smart op zonnestralen.

Goed tot zover iets meer details over de verloskunde hier. vreemd dus, maar we kunnen er beide erg om lachen. Een aanrader dus om hier stage te lopen. Met je diensttelefoon op het strand liggen en met een cocktailtje erbij.

Nog ff 1 dingetje onder ons als verloskundigen... wist je dat je al cortonen kan luisteren bij 6 week!!! Tja wij hebben het ook nog nooit gehoord , maar her schijnen ze het te kunnen.

Echter is er wel vaak sprake van een termijndiscussie... misschien dat dat er iets mee te maken heeft.

Ach eigenlijk vermaken we ons hier prima!! Lekker op het strand en in de zee. Gisteren lag maaike in de zee en dacht in 1 x : Je zal maar van die verrotte portfolio's na moeten kijken!!! whahaha good luck Anne!!

Cool
Laughing

Maaike wordt inmiddels door de VK al kleintje of kreng genoemd. ahahhahahah dus die heeft haar stempel wel gezet hier!! Ankie is natuurlijk lief omdat ze zwanger is. En voor iedereen, het gaat erg goed met de baby!! Het beweegt volop en we hebben zelfs al geshopt voor hem of haar. En aangezien ze hier ook een echo apparaat hebben, kan ik daar nog even van genieten. In NL strax weer wordt het afkicken met echos' kijken.

O ja nog ff een leuke mededeling. Inmiddels weten we dat Correa (VK) een zoon van 33 heeft die in NL woont. dus die gaan we nu ff koppelen aan Maaike...

Nou we houden jullie op de hoogte. Binnenkort meer pica's!!

Besos Ankie en Maaike

Reacties

Reacties

Wendy

Hai meiden

Nou wat enige foto's en verhalen zeg! Ook vooral er mee doorgaan.. ;-)

Maar passen jullie wel een beetje goed op jullie zelf in die ietwat achterbuurt waar jullie nu zitten? Jullie zijn toch wel ff 2 mooie meiden uit Nederland...

Wens jullie een ontzettende leerzame en vooral een relaxde (werk) vakantie toe..

Geniet er van!
en eh, voorzichtig an he?

Liefs wendy

Annette

Dag dames,

Ik hoor het al.
Aruba is nog niet veel veranderd.

Bon dia = goede morgen en
Bon bida = het goede leven.
Dat hebben jullie wel hé...

Geniet er maar lekker van.
En uiteraard niet verbranden,
dat kan ook in de schaduw!
Je wordt er dood ziek van.
Groetjes

Annette

Martine

Heb je ook foto's van je buurt? Dat jullie lekker in de zon zitten met een cocktail en dat jullie het overduidelijk naar jullie zin hebben is nu wel duidelijk hoor! Laat eens wat nare dingen zien... Dan hoef ik niet zo jaloers te zijn... ;)
Heb je ook een foto van jullie auto? En van je huis? (of heb ik die over het hoofd gezien... Even nakijken zo).

Kus!

Jolanda

Heb net even de foto's bekeken. En ben echt niet jaloers, hoor... hihi
Maar jeetje de verloskunde op Aruba... Ben benieuwd of je ooit zelf een bevalling daar doet. Want zelfs de multen daar hebben waarschijnlijk allemaal een sectio i.a. Dus dat moet je dan ook weer uit handen geven...
Nou ja...
Heel veel succes en natuurlijk heel veel plezier
Groetjes Jolanda

Marlies

Hey Maaike!
Dacht; eens even kijken hoe het haar vergaat daar :D Da's even wat anders dan Ghana....
Relaxed joh daar! Kzou haast jaloers worden!!!
Geniet er in ieder geval lekker van en misschien kan je er ook wat van opsteken?
O ja over dat doptone luisteren bij 6 wkn... schijnt vanwege de straling heel slecht te zijn he. Kan bv hartafwijkingen veroorzaken...
Groetjes, Marlies

Had dit berichtje per ongeluk bij een foto gezet :D Hier is ie dus nog een keer!

Martine

Jeetje! Zoveel sectio's? Waarom dan? Je moet voor de grap eens wat 'nederlandse' CTG's laten zien...

Manon Draijer

Hallo Ankie en Marieke!
Wij zijn derdejaars verloskunde studenten van de VAA en willen ook heel graag volgende jaar op Aruba stage lopen, alleen kunnen we heel moeilijk aan contactgegevens komen. Ook hebben we ervaren dat men daar niet reageert op onze mailtjes...
Tijdens het Google-en kwamen we op jullie blog...wat een super ervaringen doen jullie daar op zeg! Door dit te lezen krijgen we helemáál de kriebels..... :-)
Kunnen jullie ons misschien helpen met contactgegevens van verloskundigen daar? Emailadres/telefoonnummer etc?? Zou echt helemaal super zijn! Alvast bedankt en nog een hele fijne tijd daar!!

Groetjes Manon en Suzanne. (manondraijer@hotmail.com)

Grolloo

Hoi Maaike

Veel plezier verder en blijf van deze trip genieten, hé?
groetjes uit Grolloo

Adelina en Marieke

Hoi Ankie en Maaike,
wij zijn twee verloskunde studenten uit Rotterdam en gaan over 5 weken stage lopen op Aruba. We zouden jullie graag wat vragen willen stellen omdat we volgens ons ook naar dezelfde praktijk gaan (van Xochi). Ons e-mailadres is adelinaenmariekeoparuba@hotmail.com, zouden jullie ons willen mailen zodat we vragen terug kunnen mailen?
Alvast bedankt!
Groetjes Adelina en Marieke

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!